З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, ШАНОВНІ БУХГАЛТЕРИ!

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів – День бухгалтера – має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указу Президента України. Дата свята була встановлена 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Хоча це свято дуже молоде, сама професія бухгалтера з’явилася ще шість тисяч років тому і шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10-го листопада. Існують навіть регіональні святкові Дні бухгалтера, які встановлюються державними установами в деяких областях на місцевому рівні. Все це зовсім не ажіотаж, що виник на хвилі сучасного розвитку та економічного прогресу. Адже бухгалтер – друга особа після керівника на будь-якому підприємстві. Економічно грамотний фахівець, який досконало володіє бухгалтерським обліком, мобільністю, далекоглядністю, несе відповідальність за фінансовий бік діяльності. Від досвіду і професіоналізму бухгалтера залежить максимальна ефективність витрачання коштів, стабільність господарської діяльності, своєчасна виплата заробітної плати працівникам, податкова звітність. То ж грамотна і чітка робота бухгалтерів – запорука успіху і процвітання підприємства.

Саме такі професійно грамотні, кваліфіковані, старанні бухгалтери працюють у ДП ​​«Мирноградвугілля». В цілому бухгалтерська служба підприємства нараховує 53-х фахівців (ВП “Шахта «Капітальна» – 15,ВП “Шахта «Центральна» – 8, ВП “Шахта  «5/6» – 6, ВП “Шахта «Родинська» – 1, ВП «Стандарт» – 3, ВП “ВВТЗ” – 3, ВП «Автомобіліст» – 3, ВП  “Оздоровчий центр” – 1, ВП «Охорона» – 1, Апарат управління – 8, Фінансовий відділ – 4 чол.).

Бухгалтерська справа – досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цією нелегкою справою.

Побажаємо ж нашим бухгалтерам здоров’я, витримки, особистого щастя, наснаги й успіхів у роботі: позитивних вам балансів, вдалих перевірок, хай гроші самі рахуються, а звітність сама друкується. Зі святом!

https://rivne1.tv/pics2/1707/i083335.jpg?1500043090

Цікавинка

Що ми знаємо про бухгалтерів? Чи відомо нам, наскільки вони винахідливі? Наприклад, в 1928-му році Уолтер Димер, який працював бухгалтером в компанії Fleer (США), що виробляє жувальну гумку, винайшов для всіх нас цю саму жувальну гумку. Справа в тому, що він любив у вільний час експериментувати з рецептами жувальної гумки, якість яких на той час залишала бажати кращого. Під час одного з таких експериментів він випадково натрапив на свій революційний рецепт, котрий дозволяв зробити гумку не дуже липкою, одночасно найбільш стабільною, яку легко розтягувати й надувати у кульки.

https://img.depo.ua/745xX/Jul2018/415288.jpg