День медичного працівника.

Важко уявити наше життя без медицини. Кожна людина, незалежно від віку і статі, прагне бути здоровою, вести активний спосіб життя. Кожен із нас хоч один раз у житті неодмінно звертався по допомогу до лікарів. І немає в світі більш відповідальної і шанованої професії, ніж медичний працівник.

Лікарі та лікарки, медсестри й медбрати, фармацевти й лаборанти, фельдшери та акушери, санітари та сестри-господарки…Саме від їхніх професійних знань, навичок і старань залежить здоров’я і навіть життя пацієнтів. Саме до них ми звертаємося, щоб позбавитися від хвороб та болю, і не лише в День медпрацівника. Словом, якби не медичні працівники, так і залишалися б ми в позаминулих століттях, не знаючи, як лікувати навіть нешкідливі застуди.

Тож із року в рік у третю неділю червня ми з особливою повагою відзначаємо День медичного працівника. Саме так, усі ми, адже ця дата давно вийшла за рамки професійного свята.

У поточному році професійне свято українських медпрацівників припало на 16 червня. Лікарі, медсестри та санітари традиційно приймали вітання від пацієнтів, близьких і знайомих, колег і керівників.

Напередодні святкового дня, 14 червня, в.о. заступника генерального директора з охорони праці ДП “Мирноградвугілля” В’ячеслав Євгенович Петрушенко привітав із професійним святом шахтних медичних працівників. Окрім щирих привітань і побажань міцного здоров’я, наснаги, достатку та гарного настрою завідуючі медичних пунктів отримали також почесні грамоти від ДП “Мирноградвугілля”.

З давніх давен відомо, що найкращі ліки – це посмішка. То ж бажаємо вам, шановні медичні працівники, ніколи не знати смутку. Успіхів вам у вашій благородній справі!